Borst Bier – Gewoon Speciaal

Borst Bier is een kleine onafhankelijke brouwerij in het hart van Noord-Holland, Spanbroek. Wij brouwen toegankelijk en smaakvol speciaalbier. Gewoon speciaal. Net als jij, en de mensen om wie jij geeft.

Wij genieten intens van het drinken van een mooi smaakvol bier. Wanneer we dit bier drinken met mensen die belangrijk voor ons zijn smaakt het alleen maar beter. Als je er niet bij stil staat lijken deze momenten misschien gewoon, maar als je dit wel doet zijn ze toch eigenlijk heel speciaal. Hier proberen we ons bij Borst Bier bewust van te zijn en dit soort momenten niet zomaar voorbij te laten gaan. Met dit in gedachte zijn onze bieren gebrouwen  en hebben namen gekregen die hier mooi op aansluiten. Ze zijn voorzien van een mooie quote passend bij de naam van het bier. Betrouwbaar Blond, Trotse Tripel en Wilskrachtig Wit zijn de namen van onze bieren.

De recepten voor Borst Bier zijn allemaal op kleine schaal ontwikkeld, getest en gebrouwen door Rik Borst. Het brouwen op grote schaal doet Rik op dit moment nog bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Hier kan hij Borst Bier op grote schaal brouwen door gebruik te maken van hun brouwinstallatie.

IMG_20200910_154707_1

De grote droom is het realiseren van een Borst Bier Brouwcafé mét eigen brouwinstallatie. Vanuit het brouwcafé is de brouwinstallatie zichtbaar, van waar het bier vanuit de brouwerij zó naar de tap stroomt. Vanaf je stoel zie je dan waar je lekkere speciaalbier is gebrouwen, zie je de leidingen naar de tap lopen, komt jou biertje uit de tap en staat dan voor je neus op tafel. Dat is pas echt genieten!

Borst Bier is ontstaan vanuit nieuwsgierigheid en passie voor speciaalbier van oprichter Rik Borst. Het brouwen van eigen bieren is namelijk begonnen als hobby. Wat begon als een hobby, groeide al snel uit tot de ambitie om een eigen brouwerij te beginnen. Het oprichten van een eigen brouwerij voelde als een logische stap. Dit was een mooie combinatie van de passie voor speciaalbier met de opgedane kennis in ondernemerschap vanuit zijn opleiding. Bij het oprichten van een eigen brouwerij komt veel kijken, van ontwerp en vormgeving, het creëren van content, uitstippelen van toekomststappen, logistieke zaken en ga zo maar door. Gelukkig zijn er genoeg vrienden en familie die graag een handje helpen! Om dan te eindigen met een welverdiend glas bier.